Laatste updates

De gevolgen van de Brexit voor jouw koppeling.

19/07/2019
·
6 minuten leestijd
Afbeelding voor De gevolgen van de Brexit voor jouw koppeling.

Per 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Dat dit impact zal hebben is een feit. Alleen hoeveel en op welke manier is nog niet duidelijk. Sinds de Brexit is namelijk een overgangsperiode ingegaan. Deze overgangsperiode duurt t/m 31 december 2020 en wordt gebruikt om te onderhandelen over de toekomstige relatie van het VK en de EU. Tot het einde van de overgangsperiode blijven alle bestaande EU-regels en wetten voor het Verenigd Koninkrijk gelden. Mochten zowel de Europese Unie als het Verenigd Koninkrijk ermee instemmen, dan kan de overgangsperiode eenmalig worden verlengd t/m 31 december 2022. Middels deze blog vertellen we je wat je zou kunnen verwachten dat verandert per plugin. Lees ook hier onze andere blog over de verwachte gevolgen van de Brexit!


Mijnwebwinkel

Wanneer je gebruik maakt van de Mijnwebwinkel plugin en jouw webshop hebt gekoppeld aan MyParcel is het na ingang van de Brexit niet meer mogelijk vanuit jouw eigen backoffice verzendlabels aan te maken voor zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kun je hier nog steeds voor terecht in de MyParcel backoffice.


WooCommerce

Wanneer je gebruik maakt van WooCommerce dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Deze update gaan wij zo spoedig mogelijk voor jou klaarzetten. Wij, MyParcel, zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, na de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.


Magento

Wanneer je gebruik maakt van Magento dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Deze versie gaan wij zo spoedig mogelijk voor jou klaarzetten. Wij, MyParcel, zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6-formaat). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.


Magento 2

Wanneer je gebruik maakt van Magento 2 dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Deze versie gaan wij zo spoedig mogelijk voor jou klaarzetten. Wij, MyParcel, zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.


Lightspeed

Wanneer je gebruik maakt van de Lightspeed plugin dan hoef je geen update uit te voeren. Wij zorgen dat dit goed voor jou verloopt. Wij, MyParcel, zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.

CCVshop

Wanneer je gebruik maakt van de CCVshop plugin dan hoef je geen update uit te voeren. CCVshop gaat ervoor zorgen dat de data juist staat ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71. Voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk kun je uiteraard ook contact opnemen met CCVshop.


OpenCart 1 & 2

Er zal geen update plaatsvinden voor deze versies van OpenCart. Vanaf OpenCart versie 2.3 zal dit wel worden doorgevoerd. Mocht je toch een zending hebben naar Verenigd Koninkrijk, dan is deze altijd via de backoffice van MyParcel aan te maken.


OpenCart 2.3 & 3.0

Wanneer je gebruik maakt van de OpenCart plugin versie 2.3 of 3.0 dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Deze update gaan wij zo spoedig mogelijk voor jou klaarzetten. Wij, MyParcel, zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.


PrestaShop

Wanneer je gebruik maakt van de PrestaShop plugin dien je de laatste versie van de plugin te installeren. Wij, MyParcel, zorgen ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.


Google Chrome Extensie (BigCommerce & OScommerce)

Op dit moment is het in de huidige Google Chrome Extensie niet mogelijk wereldzendingen aan te maken. Het betekent dat wanneer de Brexit ingaat vanaf 29 maart 2019 het niet meer mogelijk is om naar het Verenigd Koninkrijk te versturen vanuit de extensie. Wel wordt de Google Chrome Extensie op dit moment voorzien van een update, waardoor dit  in de nabije toekomst weer mogelijk zal zijn.


Gratiswebshopbeginnen.nl

Wanneer je gebruik maakt van Gratiswebshopbeginnen.nl en verdere informatie nodig hebt omtrent de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk dien je contact op te nemen met Gratiswebshopbeginnen.nl.


Picqer

Maak je gebruik van de Picqer plugin voor jouw webshop? Dan zal de Brexit voor de koppeling van jouw webshop met MyParcel weinig impact hebben. Picqer zorgt ervoor dat je kunt blijven versturen naar het Verenigd Koninkrijk.


LogiVert

Wanneer je gebruik maakt van de LogiVert plugin dien je voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk contact op te nemen met Logivert.


Sherpaan

Wanneer je gebruik maakt van de Sherpaan plugin dan hoef je geen update uit te voeren. Sherpaan gaat ervoor zorgen dat de data juist staat ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.Voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk kun je uiteraard ook contact op te nemen met Sherpaan.


Shopify

Wanneer je gebruik maakt van de Shopify plugin dien je erop te letten dat Verenigd Koninkrijk onder de juiste regio wordt geplaatst. Als Verenigd Koninkrijk onder de juiste regio staat dan zorgen wij, MyParcel, ervoor dat de data is ingesteld. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71.


Shoppagina

Maak je gebruik van de Shoppagina plugin? Dan zal de Brexit voor de koppeling van jouw webshop met MyParcel weinig impact hebben. Shoppagina.nl zorgt ervoor dat het Verenigd Koninkrijk, bij ingang van de Brexit, behandeld zal worden als een NON-EU land. Houd er rekening mee dat voor zendingen naar het VK, met ingang van de Brexit, geen standaard Europa label meer wordt uitgedraaid (A6). Voor zendingen naar het VK zullen voortaan uitgebreide A4-formaat verzendlabels worden gegenereerd met een Commercial Invoice, CN23 en CP71. Voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk kun je uiteraard ook contact opnemen met Shoppagina.


Shoptrader

Wanneer je gebruik maakt van de Shoptrader plugin dien je voor vragen rondom de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk contact op te nemen met Shoptrader.


Luondo

Wanneer je gebruik maakt van Luondo webwinkels en verdere informatie nodig hebt omtrent de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk dien je contact op te nemen met Luondo.


MyShop

Wanneer je gebruik maakt van MyShop en verdere informatie nodig hebt omtrent de Brexit en zendingen naar het Verenigd Koninkrijk dien je contact op te nemen met MyShop.


Bol.com Plaza

Een zending naar het Verenigd Koninkrijk dient bij ingang van de Brexit met Bol.com Plaza handmatig aangepast te worden in de MyParcel Backoffice.


Exact

Maak je gebruik van Exact dan dient een zending naar het Verenigd Koninkrijk bij ingang van de Brexit handmatig aangepast te worden in de MyParcel Backoffice.


Zelfbouwers

Heb je op basis van de API een eigen koppeling gebouwd? Dan is het van belang om de call voortaan voor zendingen naar het VK aan te passen. In dit geval dient het aanmaken van een zending via de API middels een ‘call van een wereldzending’ (zie: Create International shipment) te gaan. Deze is anders een EU land en om het VK te blijven ondersteunen is het noodzakelijk om de call voor deze zending aan te passen. Voor vragen rondom de implementatie kun je uiteraard ook contact opnemen met IT Support via 023 – 30 30 315 of support@myparcel.nl.

Meer weten?

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog technische vragen hebben omtrent de Brexit, dan staan we natuurlijk voor je klaar! Mail ons via info@myparcel.nl. We helpen je graag.