Over ons

Familielid van de maand, Merijn

16/07/2020
Afbeelding voor Familielid van de maand, Merijn

Ons 10 jarig bestaan is inmiddels een feit en dit is mede mogelijk gemaakt door ons team. Maar wie zijn nou al die harde werkers die MyParcel iedere dag draaiende houden? Wij stellen je maandelijks voor aan een lid van onze familie.

Merijn in het kort. 

Verzend jij al enige tijd met MyParcel? Dan komt de naam ‘Merijn’ jou vast bekend voor! Onze enthousiaste collega die altijd ontzettend positief in het leven staat en vooral denkt in oplossingen. Hij is nu al 4,5 jaar één van onze Sales toppers. Zei iemand ‘Roti’? Merijn springt spontaan uit zijn bed voor dit gerecht. Maar wat houdt hem nog meer bezig? De 28-jarige Alphenaar vertelt het je graag:

Merijn is een nationale sportheld! Vertel eens Merijn, wat deed jij precies?

Ik ben 10 jaar international van het Nederlands zitvolleybalteam geweest. Ik ben geboren met een te kort been en 3 vingers, waardoor ik mag meespelen met deze paralympische variant van volleybal.

Jij bent ook één van de creatieve breinen die het leuk vindt om collega’s te verrassen. Wat is het leukste wat jij voor ze hebt geregeld?

De festiviteiten om Black Friday te vieren zijn toch wel mijn favoriet. We hebben een keer één van de meetingrooms omgetoverd tot darkroom. Gevuld met 500 zwarte ballonnen en kadootjes en meubels ingepakt met zwart krimpfolie. Iedereen mocht 60 seconden naar cadeautjes zoeken om de werkdruk van de feestdagen te relativeren

“Mijn docenten hebben mij in het verleden wel duidelijk gemaakt dat ik het vooral van mijn Salesvaardigheden moest hebben!”

Hoe ben jij in deze functie terechtgekomen?

Na het afstuderen van de opleiding Marketing hebben mijn docenten mij in het verleden wel duidelijk gemaakt dat ik het vooral van mijn Salesvaardigheden moest hebben! Mede daardoor heb ik 4,5 jaar geleden gesolliciteerd op een functie bij de Sales afdeling van MyParcel. En daar zit ik dus nog steeds! 

We kunnen wel zeggen dat je ondertussen bij het meubilair hoort van MyParcel. Wat maakt werken bij MyParcel zo leuk?

De informele werksfeer waarin iedereen voor elkaar klaar staat, of je nou een klant, een logistieke partner of een collega bent.

Wat is het gekste dat je hier hebt meegemaakt?

 In mijn eerste jaar mocht ik mee naar onze stand op de Webwinkel Vakdagen (Jaarbeurs Utrecht). Wij waren toen nog een kleine startup en hadden toen een kleine stand. Desondanks was het de hele dag propvol met nieuwe klanten en was het een onwijs leuke middag!

Wat maakt Sales zo leuk voor jou?

De verschillende klanten die altijd met passie over hun bedrijf vertellen. Ik vind het leuk om klanten te helpen en te kijken naar de wensen die er zijn. Wanneer wens en aanbod te veel van elkaar verschilt is het voor mij een uitdaging om mee te denken met klanten en te zoeken naar een oplossing, zodat zij met een tevreden gevoel het gesprek beëindigen.

“de uitdaging om mee te denken met klanten en te zoeken naar een oplossing, zodat zij met een tevreden gevoel het gesprek beëindigen”.

Hoe ziet jouw ochtendritueel, voordat je start met werken, eruit? 

Ik start mijn dag met een heerlijke kop koffie! En om eerlijk te zijn, Ik ben best een treuzelaar in de ochtend. Daarom sta ik altijd vroeg op zodat ik rustig kan eten en het nieuws kan kijken. 

Hoe ziet jouw Home office eruit? 

Een beetje rommelig, maar dat hoort wel bij een actieve thuiswerkdag, vind ik.

Welke muziekstijl treffen wij aan in jouw playlist? 

Ik houd van alternatieve rock, maar op een zonnig festival dag kan ik bijna alles wel waarderen.

“Ik geniet altijd van iemand anders zijn succes. Net zo veel als van mijn eigen. Dat is ook waarom ik graag klaar sta voor mijn collega’s”.

Wat is het leukste aan jouw functie? 

Dat ik de vrijheid heb om op verschillende manieren klanten te woord te staan, waarbij ik het heel leuk vind om een indruk achter te laten die ze niet gauw zullen vergeten.

Waar moet jouw ideale baan aan voldoen? 

Het belangrijkste is dat ik mijzelf kan zijn, en dat kan bij MyParcel.

Als MyParcel een film was, wie ben jij dan in het verhaal? 

Het hulpje haha, ik ben iemand die net zoveel geniet van iemand anders succes als mijn eigen succes. Daarom sta ik ook graag klaar voor collega’s.