Over ons

Familielid van de maand, Richard

13/08/2020
Afbeelding voor Familielid van de maand, Richard

Ons 10 jarig bestaan is inmiddels een feit en dit is mede mogelijk gemaakt door ons team. Maar wie zijn nou al die harde werkers die MyParcel iedere dag draaiende houden? Wij stellen je maandelijks voor aan een lid van onze familie.

Deze maand stellen wij de 24-jarige Richard voor, hij is één van onze developers uit ‘Team Integration’. Wellicht dat jij hem in het verleden wel eens gesproken hebt toen hij nog werkzaam was bij IT-support. Familieleden uit ‘Team Integration’ komen over het algemeen niet veel in contact met onze klanten. Des te meer reden om Richard eens uit te horen! De geboren en getogen Rotterdammer werkt al 3,5 jaar bij MyParcel. Waarom hij elke dag 128 kilometer aflegt voor zijn baan? Lees hier zijn verhaal!

Hoe zien andere mensen jou?

Ik denk dat ik bekend sta om mijn flexibiliteit, behulpzaamheid en mijn geduld binnen MyParcel.

Hoe ben jij in deze functie terechtgekomen?

Via een recruiter ben ik bij MyParcel terecht gekomen, dit was toen bij de afdeling IT-support. Tijdens de sollicitatie heb ik laten merken dat ik later graag naar de development afdeling wilde. Dit is dan ook gelukt want 8 maanden later was ik de developer voor de WooCommerce en de Magento plugins. Naast het programmeren sta ik redelijk vaak achter de camera om leuke bedrijfsfoto’s te maken voor MyParcel.

“Ik ben betrokken geweest bij veel functionaliteiten die te gebruiken zijn binnen de WooCommerce en de Magento plugins.”

Wat voor functionaliteit is mede door jouw hulp gelanceerd?

Ik ben betrokken geweest bij veel functionaliteiten die te gebruiken zijn binnen de WooCommerce en de Magento plugins.

Wat is het leukste aan jouw functie?

De afwisseling die ik heb zoals het begeleiden van andere developers, programmeren van meerdere plugins, fotograferen, IT-support ondersteunen bij klantvragen en op zoveel mogelijk vlakken proberen te helpen.

Hoe ziet jouw home office eruit?

Mijn home office heeft een redelijk groot beeldscherm, bevestigd aan de muur. Daaronder heb ik een hoekbureau waar ik genoeg ruimte heb om meerdere laptops/tablets neer te zetten. Boven mijn bureau heb ik een magneetbord hangen waarbij meerdere bedankkaarten/verjaardagskaarten en natuurlijk gekke foto’s van collega’s hangen.

Hield je altijd van puzzelen en uitzoekwerk, zoals je nu ook in je werk doet?

Dit is best raar maar ik heb nooit geduld gehad voor een puzzel en zeker niet om dingen uit te zoeken. Maar als het gaat om programmeren dan vind ik het alleen maar leuk.

Wat wisten wij nog niet van jou?

Dat ik een film- en chocolade verslaving heb en bijna alles op Netflix heb gezien. Daarnaast ben ik vanaf mijn negende al bezig met duiken en ik doe hiervoor ieder jaar een nieuwe opleiding.

Wat raad jij alle thuiswerkers aan?

Probeer werk/privé te scheiden, ook al is dat soms moeilijk.

Ik heb een film- en chocolade verslaving en heb bijna alles op Netflix heb gezien.

Wat kan je opvrolijken wanneer je een off-day hebt?

Dat is toch wel de twee hobby’s die ik heb en dat zijn persluchtduiken en motorrijden. Bij beide hobby’s is het voor mij mogelijk om mijn gedachte helemaal leeg te maken en te genieten van de omgeving. Met persluchtduiken kun je langer in het water duiken dan met een snorkel, maar korter en minder diep dan als je ‘diepzee’ gaat duiken. Dit komt niet extreem veel voor in Nederland, maar er zijn genoeg plekken die de moeite waard zijn.

Voor welke maaltijd kunnen wij jou ‘s nachts wakker maken?

Het is niet echt een maaltijd, maar je kan me altijd wakker maken voor een stuk zelfgemaakte appeltaart met slagroom.

Wat is het eerste wat jij gaat doen zodra alle corona maatregelen voorbij zijn?

Een motortrip plannen door Europa met een tussenstop in Frankrijk om te gaan grotduiken.

Ik denk dat ik dan mezelf ben; de nerd die alle geheimen weet omtrent de MyParcel plugins haha.

Als MyParcel een film was, wie ben jij dan in het verhaal?

Ik denk dat ik dan mezelf ben; de nerd die alle geheimen weet omtrent de MyParcel plugins haha.

Wat is onmisbaar op jouw werkdag?

Een rustige omgeving, zodat ik mij kan concentreren op het programmeren.

Hoeveel uur zit je gemiddeld achter de pc op een dag?

Minimaal 8 uur werken + de aantal uren dat ik na werk achter de computer zit. Dan kom ik toch wel gauw aan minimaal 12 uur per dag.

Ben jij in jouw functie een teamplayer of een single player?

Ik ben zeker een teamplayer. Ik overleg bijvoorbeeld vaak met collega’s om de functionaliteiten nog beter te krijgen.

Als je een droom uit kon laten komen, welke zou dat dan zijn?

Een eigen duikschool op een mooi tropisch eiland.

Maak mooie herinneringen, dat maakt je een gelukkig mens.”