Verzenden

Met de Do Good Bag ga je mee met de tijd.

22/03/2021
Afbeelding voor Met de Do Good Bag ga je mee met de tijd.

De papieren verzendzak, ook wel de Do Good Bag is hip. En dat is niet voor niets. Want het versturen van jouw producten met de Do Good Bag biedt vele voordelen voor jou en jouw klanten. Beantwoord jij één of meer van onderstaande vragen met ‘Ja’? Dan is deze Do Good Bag iets voor jou!

 1. Wil jij een verpakking die licht, stevig en eenvoudig is in gebruik?
 2. Wil jij een positieve merkbeleving creëren bij jouw klanten?
 3. Wil jij een verpakking die ook geschikt is voor retouren?

Dit is waarom je voor de Do Good Bag moet kiezen.

 1. Lichte, stevige en makkelijke verzendzak.
  Door de vorm en het materiaal is de Do Good Bag licht en stevig. Daarmee is ie uitermate geschikt voor het verzenden van kleding, sieraden en andere kleine, lichtgewicht producten. Door de zelfklevende sluitstrip is de Do Good Bag eenvoudig in gebruik.
 2. Positieve merkbeleving creëren.
  24% van jouw klanten ontvangt een bestelling graag in duurzaam verpakkingsmateriaal. Dat komt goed uit! De Do Good bag is namelijk gemaakt van gerecycled kraftpapier.
 3. Geschikt voor retouren.
  De Do Good Bag is voorzien van een tweede sluitstrip zodat deze opnieuw gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor retourzendingen. Gemiddeld gaat maar liefst 13% van alle bestellingen weer retour. In de fashionbranche worden de meeste bestellingen teruggestuurd. Het gemiddelde retourpercentage bij dameskleding ligt in Nederland maar liefst op ruim 40%.

De ervaring van Natur-el.nl

Welke producten verstuur je met de Do Good Bag?
Kleding, ik verstuur duurzame mode.

Waarom maak je daarvoor gebruik van de Do Good Bag?
Ik wil duurzaam en plasticvrij verzenden. Bij de vorige verpakkingen moest ik nog tape gebruiken om het dicht te plakken of de verzendlabels bleven niet goed plakken. Ik ben toen op zoek gegaan naar iets anders en bij de Do Good Bag van MyParcel uitgekomen. De Do Good Bag is ideaal want ik hoef nu geen tape meer te gebruiken en deze is plasticvrij.

Ben je tevreden over de kwaliteit van de Do Good Bag?
Ja, zeker. De zakken zijn heel erg stevig en hebben de juiste formaten voor de producten die ik verstuur. Ook kijk ik altijd naar het aantal gram van het materiaal waarvan de verpakking is gemaakt. Als de zakken namelijk te dun en licht zijn, scheuren ze snel. Deze Do Good Bag is sterk genoeg. Ik heb nog niet meegemaakt dat een zak gescheurd bij een klant werd geleverd. Ook krijg ik van klanten goede reacties. Door de dubbele sluitstrip kunnen mijn klanten namelijk een product terugsturen in dezelfde verpakking.

Welke formaten gebruik je?
Ik maak gebruik van formaten S (30 x 20 x 5 cm), M (35 x 25 x 5 cm) en XL (43 x 32 x 8 cm). Een kleinere bestelling, die in het formaat S (30 x 20 x 5 cm) past, verstuur ik als brievenbuspakje. Eigenlijk verstuur ik alleen breekbare producten niet met de Do Good Bag.

De ervaring van leauvivewebshop.nl

Welke producten verstuur je met de Do Good Bag?
Kleding, als het door de brievenbus past.

Waarom maak je daarvoor gebruik van de Do Good Bag?
De Do Good Bag past helemaal bij onze huisstijl. We maken ook gebruik van bruine verzenddozen.

Ben je tevreden over de kwaliteit van de Do Good Bag?
Ja

De ervaring van roest-conceptstore.nl

Welke producten verstuur je met de Do Good Bag?
Voornamelijk kleding. Er zit geen bubbeltjesplastic in, daarom verstuur ik er alleen dingen in die niet breekbaar zijn.

Waarom maak je daarvoor gebruik van de Do Good Bag?
De Do Good Bags werken efficiënt en snel en zijn makkelijk dicht te plakken. Verzenddozen moet je eerst vouwen en dichtplakken, dus dat kost meer handelingen. Daarnaast zijn ze duurzaam, want er zit geen plastic in en het ziet er hip en strak uit. We verkopen veel duurzame kinderkleding dus het zou raar zijn als we dat in plastic verzenden.

Ben je tevreden over de kwaliteit van de Do Good Bag?
Ja zeker. Ik heb nog nooit een klant gehad waarbij de verpakking gescheurd was aangekomen. Het liefst laat ik de Do Good Bag in de toekomst bedrukken met mijn logo, maar voor nu plak ik er mijn eigen stickers op.

Welke formaten gebruik je?
Ik gebruik alleen het grootste formaat voor mijn bestellingen.

MyParcel medewerkers

Meer informatie!

Wil je meer weten over de Do Good Bag of een advies op maat? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.