Verzenden

Nu ook Same Day Delivery bij MyParcel!

14/09/2021
Afbeelding voor Nu ook Same Day Delivery bij MyParcel!

Jouw klanten de mogelijkheid bieden om hun bestelling dezelfde dag nog in huis te laten hebben? Dat kan vanaf nu! In samenwerking met Red Je Pakketje hebben we Same Day Delivery mogelijk gemaakt. Hierdoor kan jij pakketten en brievenbuspakjes met een bestemming in Nederland nóg sneller verzenden en komt de zending dezelfde dag nog aan bij de ontvanger! In deze blog lees je alles over de voordelen van Red je Pakketje en hoe je jouw pakketten kunt versturen met deze vervoerder. 


Wat is Red je Pakketje?

Red je Pakketje is een pakketvervoerder voor bedrijven en webshops. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is opgericht in 2015 en gespecialiseerd in Same Day Delivery. Als je een pakket inlevert bij een Red je Pakketje afleverlocatie, dan wordt deze nog dezelfde avond bezorgd. Het bedrijf groeit hard en streeft naar volledig duurzaam vervoeren. Momenteel worden alle gereden kilometers gecompenseerd, maar het doel is om uiteindelijk 0,0 CO2 uitstoot te veroorzaken met hun diensten. Dit doel wil Red je Pakketje bereiken met 100% elektrisch rijden. En, ze zijn al goed op weg! Volgend jaar beschikt het bedrijf over 150 elektrische auto’s. De komende jaren volgen nog honderden elektrische voertuigen, waarmee zij volledig elektrisch kunnen bezorgen.

Eerder dit jaar is Red je Pakketje overgenomen door het Zweedse bedrijf Instabox, dat specialist is in het bezorgen van pakketten met behulp van wandkluizen. In de komende twee jaar gaat Instabox 3000 wandkluizen plaatsen in Nederland. Dit betekent dat Red je Pakketje haar dienstverlening op termijn kan uitbreiden. Hierdoor kunnen pakketten naast thuisbezorging, ook worden afgeleverd bij een wandkluis.

De voordelen van versturen met Red je Pakketje.

Het versturen met Red je Pakketje kent een aantal voordelen. Om het makkelijk te maken, hebben wij ze voor jou alvast op een rij gezet:

 1. Pakketten die op werkdagen voor 10.00 uur worden ingeleverd bij een Red je Pakketje locatie, worden diezelfde avond nog bezorgd. Super snel!
 2. Jouw klant krijgt een realtime tijdvak van 30 minuten waarin het pakket wordt bezorgd en 5 minuten voordat de chauffeur aankomt een SMS. Stiptheid op één!
 3. Meer dan 200 afleverlocaties verspreid over heel Nederland.
 4. Uit onderzoek van Bol.com is gebleken dat 8% van de klanten sneller overgaat tot een aankoop vanuit de checkout als er de optie is om de bestelling snel te laten leveren. Door het aanbieden van Same Day Delivery kun je jouw webshop onderscheiden en hiermee vergroot je de kans dat een consument bij jou bestelt.

Hoe werkt Same Day Delivery?

Red je Pakketje heeft 200 afleverlocaties in heel Nederland. Op werkdagen kun je jouw pakketten hier afgeven voor 10.00 uur. Red je Pakketje haalt jouw zending(en) vervolgens bij deze locatie op en levert deze dezelfde dag nog tussen 17.00 – 22.30 uur af bij jouw klant. Is jouw klant niet thuis? Dan wordt het pakket de volgende dag nog een keer aangeboden. In totaal wordt het pakket drie keer aangeboden. Is het dan niet afgeleverd, dan wordt het pakket retour gezonden. De prijzen voor het versturen van een pakket of brievenbuspakje met Red je Pakketje kun je vinden in onze hand-out.

Waaraan moet een Red je Pakketje zending voldoen?

Een Red je Pakketje zending moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Klik hier voor een overzicht van de maximale formaten, gewichten en eventuele toeslagen voor pakketzendingen in Nederland.

Zo maak je een Red je Pakketje zending aan.

Versturen met Red je Pakketje werkt als volgt:

 1. Login in jouw account en ga naar Zendingen.
 2. Klik op Nieuwe zending.
 3. Vul alle benodigde gegevens voor het aanmaken van een verzendlabel in.
 4. Selecteer bij vervoerder “Red je Pakketje”.
 5. Kies een Red je Pakketje afleverlocatie bij jou in de buurt.
 6. Print het verzendlabel en maak jouw zendingen klaar.
 7. Lever jouw zending bij de gekozen locatie voor 10.00 uur in.
 8. Jouw zendingen worden dezelfde dag tussen 17.00 – 22.30 uur bezorgd!

Meer informatie?

We hebben een handige hand-out gemaakt met daarin meer informatie rondom prijzen, formaten en bezorg- en aflevertijden. Ook beantwoorden wij de meest gestelde vragen! Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan onze FAQ. Andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We staan zes dagen per week voor je klaar!