Pakket versturen naar het Verenigd Koninkrijk.

Pakket versturen naar het Verenigd Koninkrijk. 

Ook bestellingen vanuit het Verenigd Koninkrijk bestaande uit Wales, Engeland, Schotland en Noord-Ierland, verstuur je makkelijk en snel met MyParcel. Maak eenvoudig een verzendlabel aan, lever je pakket in bij een PostNL locatie en volg de zending met de automatische Track & Trace informatie.

Afbeelding voor

Specificaties

Gewicht 0 – 20 kg
Minimumformaat 10 x 10 x 1 cm
Maximumformaat 100 x 50 x 50 cm
Volumetrisch gewicht De kilotoeslag is afhankelijk van de inhoud (dm3) van de zending.*
Verzekering Handtekening voor ontvangst en verzekering tot inkoopwaarde van € 200,- standaard inbegrepen.
Overkomstduur Bekijk hier per land het overzicht.

Aantal

Tarieven*

1 – 99 € 14,55
100 – 249 € 14,55
250 – 499 € 14,55
500 – 999 € 14,55
1.000 – 4.999 Offerte aanvragen
5.000 + Offerte aanvragen
Kilotoeslag Meer informatie
Tarieven wereldzending

*Voor Wereldzendingen wordt een 0% btw tarief gehanteerd.

De Brexit.

Sinds 1 januari 2021 behoort het Verenigd Koninkrijk niet meer bij de Europese Unie en geldt er geen vrij verkeer van goederen meer tussen Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales met Nederland. Dit betekent dat je douaneformulieren moet invullen wanneer je hier een pakket naar wilt sturen. Bij het aanmaken van een zending, wordt je hier automatisch op geattendeerd. Ook heb je een EORI-nummer nodig. Dit is een identificatienummer die je gebruikt om informatie uit te wisselen met de douane. Meer informatie over het EORI-nummer en de Brexit, vind je hier.

Belangrijke verzendinformatie.

  • Vermeld altijd een telefoonnummer en e-mailadres van de geadresseerde op het verzendlabel, zodat de buitenlandse vervoerder de mogelijkheid heeft om contact op te nemen met jouw klant.
  • Zorg dat de naam van de geadresseerde exact overeenkomt met het naambordje van het huis of pand van de geadresseerde. Is jouw zending aan een bedrijf geadresseerd? Zorg dan dat de bedrijfsnaam overeenkomt met de naam op de gevel.
  • Wanneer je een toegangscode (van een deur of intercom) beschikbaar hebt van de ontvanger, vermeld deze dan ook op het verzendlabel. Dit kun je invullen bij het aanmaken van de zending in de kolom ‘Extra veld straat’.
  • Bij het invullen van de gegevens op het douaneformulier is het belangrijk om erop te letten dat de informatie overeenkomt met de informatie die op de verkoopfactuur staat vermeld. Op deze manier kan de zending makkelijker worden verwerkt door de douane. Houd er rekening mee dat de douane altijd 30 kalenderdagen de tijd heeft om de zending te verwerken.

Veelgestelde vragen.

Kan ik zelf een verzekering kiezen voor pakketten met bestemming in het buitenland? Wanneer heb ik een douaneformulier nodig voor mijn zending? Wat zijn geldige postcodes?