Hoe maak ik een zending naar een afhaal locatie aan?

Bij het aanmaken van een zending naar een PostNL of DHL afhaallocatie is het de bedoeling dat jij  eerst het huisadres van jouw klant invoert. Daarna kun je via "Kies aangepaste bezorging" kiezen voor de PostNL of DHL locatie waar jouw klant het pakket wilt laten bezorgen. Na het aanmaken van de zending is in jouw zendingenoverzicht bij de betreffende zending de postcode en het huisnummer van jouw klant weergegeven. Daaronder wordt het adres van de gekozen PostNL of DHL locatie getoond. Wanneer je het adres van de locatie als huisadres invult, wordt de zending niet aan jouw klant, maar aan de PostNL of DHL locatie geadresseerd.

Screenshot 2024-01-24 at 12.21.28.png
 

Klik op "Ophalen" en vul de overige gegevens in. De dichtstbijzijnde locaties worden getoond, waarvan je er één kunt selecteren.

Kies je ervoor om een pakket direct te laten bezorgen op een PostNL afhaallocatie of in een pakketautomaat dan krijg je per 1 januari 2024 korting per pakketzending. Binnen Nederland en naar Duitsland is dat € 0,25 korting per pakketzending. Naar België € 0,50 korting per pakketzending en zelfs € 1,50 per pakketzending naar Zweden. Een duurzame optie waarmee je bespaart op jouw verzendkosten! 

 

Gerelateerde vragen