Koppelingen /

Amazon

Verkopen op Amazon en verzenden via MyParcel.

Wil je producten via Amazon verkopen én verzenden? Dat kan! Verstuur eenvoudig en snel jouw orders via MyParcel. Je kunt jouw Amazon bestellingen heel makkelijk importeren naar jouw MyParcel account en je maakt er vervolgens met één klik verzendlabels voor aan. Zodra je jouw Amazon account met MyParcel hebt gekoppeld via onze gratis koppeling, sturen we alle informatie over de zending terug naar Amazon. Zo ben je altijd op de hoogte van de status en barcodes van jouw zendingen.

De voordelen voor jou.

 • Maak automatisch verzendlabels aan voor al jouw orders. In bulk of per order.
 • Lever jouw pakketten en brievenbuspakjes in bij één van de PostNL of DHL For You Vandaag-locaties.
 • Creëer een Track & Trace mail en -pagina, in de huisstijl van jouw webshop.
 • Houd controle over jouw eigen retourproces met een gepersonaliseerde retourservice.
 • Betaal alleen voor wat je daadwerkelijk verstuurt.

Amazon verkopen importeren.

 1. Exporteer jouw bestellingen vanuit jouw Amazon-account middels een .txt-bestand en sla deze op.
 2. Importeer het bestand vervolgens in jouw MyParcel account via het zendingenoverzicht. 
 3. Maak in één klik al jouw verzendlabels aan, print ze uit en lever jouw pakketten in bij een PostNL locatie bij jou in de buurt.
 4. Vervolgens zorgt de koppeling ervoor dat de verzendinformatie en barcodes aan de juiste bestellingen in jouw Amazon account worden toegevoegd.

Zo werkt koppelen.

Je koppelt jouw Amazon account in een paar stappen met MyParcel. Na het koppelen kun je direct voor al jouw orders verzendlabels aanmaken.

 1. In de koppeling tussen Amazon en MyParcel zijn de Verkoper-ID en MWS Authorization van jouw Amazon-account nodig. Om deze te verkrijgen, log je in via https://sellercentral.amazon.nl/.
 2. In het dashboard kun je bovenaan de pagina verschillende verkooplanden selecteren. Selecteer hier bijvoorbeeld Amazon.nl (Duitsland, Spanje, Italië, Verenigde Koninkrijk en Frankrijk worden ook geaccepteerd).
 3. Ga vervolgens naar ‘Gebruikersmachtigingen’ > ‘Bezoek Je apps beheren’ > ‘Nieuwe ontwikkelaar autoriseren’ en vul MyParcel in bij ‘Ontwikkelaar naam’ en 484883781473 bij ‘Ontwikkelaar ID’.

4. Na het accepteren van de voorwaarden, worden de ‘Verkoper-ID’ en ‘MWS authorization’ getoond. Kopieer de codes en vul deze in een de gelijknamige velden van de Amazon-integratie. Deze zijn in het MyParcel systeem te vinden via > Accountinstellingen > Integratie > Externe koppelingen > Amazon.

Vragen? We staan voor je klaar.

Wil je hulp bij de koppeling van jouw webshop met MyParcel? Neem contact met ons op! Ons IT-support team staat zes dagen in de week voor je klaar en helpt je graag bij het koppelen van jouw webshop.

klantenservice contact opnemen myparcel