Laatste updates

Actuele update m.b.t. het coronavirus.

30/06/2020
Afbeelding voor Actuele update m.b.t. het coronavirus.

Voor een actuele status update omtrent het coronavirus en de huidige drukte, verwijzen we je graag door naar de status update pagina.

We nemen de maatregelen als gevolg van het coronavirus erg serieus. Via deze blog houden we je daarom graag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en maatregelen die effect hebben op het versturen van pakketten binnen Nederland en naar het buitenland. Maatregelen en duur daarvan verschillen per land en wijzigen continu.

Bezorgers PostNL.
PostNL volgt de algemene RIVM-richtlijnen en neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en het contact tussen bezorger en ontvanger te minimaliseren. PostNL licht medewerkers in en zorgt dat zij weten wat ze moeten doen om gezond en veilig te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken. Bezorgers houden 1,5 meter afstand en vermijden fysiek contact.

Bezorging van pakketten.
Het aantal te bezorgen pakketten is enorm gestegen. Online bestellen is in deze periode tenslotte een makkelijke en veilige manier om levensmiddelen en andere producten in huis te halen. Door de drukte die ontstaan is door het grote aantal bestellingen en de overheidsmaatregelen is het mogelijk dat de levering van jouw zendingen vertraging oploopt.

Onze bereikbaarheid.
De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben een grote invloed op onze huidige dienstverlening. Dit houdt in dat het langer kan duren voordat je een reactie van ons ontvangt, dan je misschien gewend bent. We vragen in deze bijzondere periode hiervoor jouw begrip en geduld, wanneer het anders loopt dan je gewend bent. Samen met PostNL zetten we alles op alles om de vertragingen te beperken. Voor de meest recente verzendstatus van jouw zending(en) verwijzen we je naar de Track & Trace informatie. Daarnaast kun je voor een overzicht van al jouw cases jouw persoonlijke caseoverzicht in jouw account raadplegen.

Afleverlocaties.
Ook zijn als gevolg van de maatregelen in Nederland en het buitenland sommige bedrijven of afleverlocaties gesloten. Indien een zending naar een gesloten bedrijf of afleverlocatie wordt verstuurd, wordt deze geretourneerd. Wees je ervan bewust dat wanneer in dit geval een zending geretourneerd wordt, verzendkosten niet geclaimd kunnen worden.

Vertragingen internationale pakketbezorging.

Hier zie je waar op dit moment verstoringen zijn die effect hebben op de internationale pakketbezorging.

Datum: 24 maart 2021
Verwachting vertraging: onbekend
Land/stad: Wereldwijd

Gesloten routes:
Bezorging van pakketten is niet mogelijk naar: Bhutan, Brunei, Grenada, Guinee Bissau, Guyana, bepaalde postcode gebieden in Italië, Laos, Libië, Montserrat, Seychellen, Syrië, Tajikistan, Turkmenistan, Yemen, Zuid Soedan.

Vertraagde routes:
Antigua & Barbuda, Anquila, Argentinië, Armenië, Algerije, Australië, Azerbaijan, Bahamas, Bahrein, Barbados, Belize, Bermuda, Botswana, Brazilië, Bosnië Herzegovina, Bolivië, Bulgarije, Centraal Afrikaanse Republiek, Canada, Chili, China, Colombia, Cuba, Curaçao, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Estland, Egypte, Eswatini, Equatoriaal Guinea, Finland, Filipijnen, Frankrijk, Frans Guyana, Gambia, Georgië, Ghana, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Hong Kong, Ierland, India, Israël, Irak, Iran, Italië, Jamaica, Japan, Jordanië, Kaapverdië, Kazachstan, Zuid Korea, Kosovo, Kroatië, Lesotho, Letland, Libanon, Liberië, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Maleisië, Malta, Mauritanië, Mexico, Mongolië, Montenegro, Nepal, Nicaragua, Niger, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Oekraïne, Panama, Papua Nieuw Guinea, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Samoa, Servië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Singapore, Sint Eustasius & Saba, Sint Lucia, Slowakije, Slovenië, Spanje, Solomon Eilanden, Suriname, Thailand, Tonga, Tsjaad, Tsjechië, Trinidad en Tobago, Tunesië, Turkije, Uruguay, Vaticaan stad, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Virgin Islands, Wit Rusland, Zambia, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.

Australië.
Extreme weersomstandigheden in Australië, met name voor New South Wales (NSW) en Southern Queensland (QLD), hebben geleid tot grote overstromingen.
Australia Post heeft beperkte bezorging op de volgende postcodes:
NSW: 2424, 2426, 2427, 4229, 2430, 2440, 2441, 2756, 2750, 2751, 2578.
QLD: 4114 en 4207.

Brazilië.
Vanwege de kritieke COVID-19-situatie in Brazilië heeft de stad São Paulo een 10-daagse noodvakantie afgekondigd, van 26 maart tot 4 april 2021. Gedurende deze tijd zal er zeer beperkte bezorging zijn van alle post en pakketten op postcodes:
01000-000 tot 05999-999 08000-000 tot 08499-999.

Italië.
Poste Italiane stopt de bezorgdiensten in de onderstaande postcodegebieden, om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren:

  • Camastra (CAP 92020) – in het Caltanissetta gebied
  • Misilmeri (postcode 90036) en Ciminna (90023) – in het Palermo gebied
  • Vittoria (CAP 97019) en Acate (97011) – in het Ragusa gebied
  • Cesarò (98033), Bronte ( 95034), Maniace (95030) en San Teodoro (98030) – in het Catania gebied
  • Pallagorio (88818) – in het Cosenza gebied
  • Cotronei (88836), Isola Capo Rizzuto (88841) en Mileto (89852) – in het Catanzaro gebied
  • Bagnara Calabra (89011), Platì , Bruzzano Zeffiro (89030) en Cardeto (89060) – in het Reggio Calabria gebied
  • Postcode heropend: 97013

Verenigd Koninkrijk.
De Brexit is per 1 januari 2021 ingegaan, oftewel de ‘nieuwe relatie’ tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Voorkom onnodige vertragingen en houd je aan de nieuwe verzendvoorwaarden en -specificaties. Je leest er alles over in onze blog.

Hong Kong.
HongPost geeft aan dat er nieuwe beperkingen van toepassing zijn, om verdere uitbraken van het coronavirus te voorkomen. Dit zal leiden tot vertragingen bij de bezorging van pakketten. Er wordt een vertraging van 4-7 dagen verwacht voor zendingen naar deze gebieden.

Frankrijk.
La poste heeft het aantal bezorgdagen inmiddels opgeschaald naar 5 dagen. De bezorging van (express) mail gebeurd nog steeds met vertraging, maar minder dan daarvoor. Daarnaast is in de omgeving Nice door hevige regenval en overstromingen het gebied moeilijk bereikbaar. Het bezorgen van post en pakketten in deze regio kan hierdoor vertraging oplopen.

België.
Ook is in België het aantal pakketten momenteel erg hoog. Dit in combinatie met de maatregelen van de Belgische regering kan ervoor zorgen dat jouw zendingen met bestemming in België vertraging oplopen.

Er is geconstateerd dat vanaf 4 september voor zendingen met bestemming België geen afleverscan wordt getoond. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Tot die tijd kan helaas geen informatie worden teruggegeven over de bezorging.

Tijdelijke toeslag wereldzendingen.

Het aantal te bezorgen pakketten stijgt en tegelijkertijd moeten oplossingen worden gezocht voor slechter te bereiken gebieden of gestaakte vormen van transport. Deze ontwikkelingen zorgen voor aanpassingen in het logistieke proces en dat gaat gepaard met extra kosten die door onze netwerkpartners aan ons in rekening worden gebracht. Met name voor zendingen met een bestemming buiten Europa. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een tijdelijke extra kilotoeslag door te rekenen in de prijs voor zendingen met een bestemming buiten Europa.

Wat dit betekent voor jou.
Concreet betekent dit dat, vanaf 17 april 2020, tijdelijk een toeslag wordt berekend op alle wereldzendingen. Een overzicht van de tijdelijke tarieven vind je hier. Zodra de gebruikelijke dienstverlening weer kan worden hervat, vervalt de toeslag. Al dat zo ver is, brengen wij je daar direct van op de hoogte.