Magazine

Slimme tools voor jouw webshop

23/07/2020
Afbeelding voor Slimme tools voor jouw webshop

Don’t work hard, work smart. Door slimme tools te gebruiken bespaar jij veel tijd (en geld) op dagelijkse werkzaamheden. Er zijn meerdere tools die jouw kunnen helpen bij data analyse, marketing, social media en planningen. Op deze pagina delen wij elke twee weken onze favoriete tools die online ondernemen voor jou makkelijker gaan maken. Probeer ze uit en boost het succes van jouw webshop!

Zapier.

Met Zapier is het mogelijk om verschillende apps en tools met elkaar te verbinden. Informatie wordt vervolgens tussen de apps uitgewisseld door workflows, “Zaps” genaamd, in te stellen. Zo automatiseer je in een paar klikken een heel proces. Iemand automatisch bedanken wanneer ie jouw account volgt op Twitter? Direct een lead toevoegen aan je mailinglijst vanuit je landingspagina? Of gewoon geen lijstje meer handmatig invoeren in Google Spreadsheets of Excel? Zapier heeft overal een oplossing voor.

Prijzen
Gratis: max. 5 zaps.
Betaald: meer opties vanaf € 25,- per maand.

Canva.

Content is king, en dat geldt zeker voor beeldmateriaal. Met Canva maak je eenvoudig ontwerpen voor jouw website en social media accounts en posts. Via de drag-en-drop editor voeg je gemakkelijk foto’s, video’s en teksten toe aan jouw ontwerp. De tool heeft ook enkele standaard templates voor social media, zodat jouw design altijd in het juiste formaat is. 

Prijzen
Gratis: keuze uit 8000 sjablonen, eigen foto’s gebruiken en tot 1GB uploaden. Betaald: meer opties vanaf € 11,- per maand.

Hootsuite.

Social media zijn belangrijk voor nagenoeg elke webshop. Het verzinnen en plaatsen van content kan echter vrij tijdrovend zijn. Plan je posts daarom vooruit met Hootsuite. Connect je LinkedIn, Twitter, Instagram en/of Facebook account en plan je berichten in op dag en tijd. Hootsuite zorgt vervolgens dat je bericht wordt geplaatst, met de door jou gewenste tekst en beeld.

Prijzen
Gratis: max. 3 accounts en 30 berichten vooruit plannen.
Betaald: meer opties vanaf € 25,- per maand.

Google Analytics.

Data is goud waard en onmisbaar voor online ondernemers. Google Analytics geeft je meer inzicht in de prestaties van jouw webshop. Als webshophouder wil je namelijk weten hoeveel bezoekers je webshop trekt, wat ze op je pagina doen, waar ze vandaan komen en welke producten ze bekijken. Google verzamelt al deze data voor je en geeft deze gedetailleerd en overzichtelijk weer. Zo krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw bezoekers en kun je jouw webshop continu optimaliseren op basis van feiten en cijfers.

Prijzen
Gratis: Google Analytics is gratis.

Hotjar.

Waar Google Analytics je helpt om kwantitatieve data inzichtelijker te maken, daar zorgt Hotjar voor een kwalitatieve verdieping. Hotjar is een gedragsanalyse tool die meer inzicht geeft in klikgedrag en bewegingen op een pagina. Met “heatmaps” vertelt Hotjar je hoe bezoekers over je website bewegen. Deze informatie is waardevol om te bepalen of jouw belangrijkste producten wel op de juiste plek staan. Daarnaast kan je bezoekers ook om feedback vragen door middel van een poll. Vraag hen bijvoorbeeld wat ze van je webshop vinden, of je iets kan verbeteren en welke producten zij misschien missen.

Prijzen
Gratis: max. 2000 pageview per dag en max. 3 heatmaps en polls.
Betaald: meer opties vanaf € 39,- per maand.

Trello.

Als online ondernemer houd je altijd meerdere ballen tegelijk in de lucht. Een goede projectplanning is dan geen overbodige luxe. Trello is een handige tool om je project planning vorm te geven en het overzicht te bewaren. Door middel van kaarten leg je al je activiteiten vast voor een project. Vervolgens rangschik je al je kaarten in verschillende lijsten. Denk aan lijstjes als “nog te doen”, “ingepland” en “afgerond”. De kaarten schuif je eenvoudig heen en weer van lijst naar lijst, tot alles uiteindelijk in de lijst “afgerond” staat en je project klaar is. Met speciale power-ups voeg je daarnaast extra functionaliteiten toevoegen.

Prijzen
Gratis: max. 10 borden, één power-up en een onbeperkt aantal kaarten.
Betaald: meer opties vanaf € 12,50 per maand.

Similarweb.

De concurrentie binnen diverse e-commerce branches is vaak erg hoog. Het creëren van concurrentievoordelen kan je dan ook veel opleveren. Similarweb geeft je meer inzicht in de online activiteiten van andere webshops. Ontdek het aantal pageviews en bezoekers van andere websites, op welke zoekwoorden ze gevonden worden en waar hun websiteverkeer vandaan komt (betaald, organisch of social media). De informatie geeft je meer inzicht in de online prestaties en kan je op nieuwe ideeën brengen voor content of marketing kanalen.

Prijzen
Gratis: 5 resultaten per metric, max. 3 maanden website data.
Betaald: prijs enkel op aanvraag.