Verzenden

Bereid je verzendproces optimaal voor op de eindejaarsperiode met deze 5 handige functionaliteiten!

16/10/2023
paas logo's verzendlabel

De feestdagen staan weer voor de deur. Hét moment voor e-commerce bedrijven om het jaar succesvol af te sluiten met mooie acties en give-aways. Een feestelijke, maar ook uitdagende periode voor de e-commerce. Want hoe verwerk je die grote stroom aan bestellingen (en retouren)? En hoe ga je om met vertragingen van vervoerders als gevolg van het grote aantal pakketten dat in korte tijd verwerkt moet worden? Met deze 5 functionaliteiten stoom je jouw verzendproces klaar voor de eindejaarsperiode!

1. Houd klanten op de hoogte met track & trace informatie.

Veel consumenten bestellen op het laatste moment hun cadeaus voor de feestdagen. Vertragingen bij grote vervoerders is dan ook onvermijdelijk door het grote aantal pakketten dat in korte tijd verwerkt moet worden. Hierdoor is het tijdens de eindejaarsperiode éxtra belangrijk om jouw klanten goed op de hoogte te houden van de status van hun zending. Dit doe je eenvoudig middels jouw eigen gepersonaliseerde track & trace mail- en pagina. Hiermee houd je jouw klanten proactief én automatisch op de hoogte van de status van hun zending. Zij weten zo precies waar ze aan toe zijn en zullen zich minder snel tot jou richten voor een update over de verzendstatus. Handig toch? 

Meer over track & trace
Track & Trace pagina

2. Voorkom onnodige retouren tijdens de eindejaarsperiode.

Een piek in het aantal bestellingen, betekent hoogstwaarschijnlijk ook een piek in het aantal retouren dat je de komende tijd moet verwerken. Heb je het retourportaal ingericht in jouw MyParcel account? Dan is dit een fluitje van een cent. Zodra een retouraanvraag binnenkomt, krijgt de klant automatisch een mail die verwijst naar jouw eigen branded retourpagina. Op deze pagina kunnen ze het retourlabel downloaden en de retourzending van deur tot deur volgen. Geen handmatige handelingen meer nodig! 

Stel daarnaast retourredenen in, zodat klanten kunnen aangeven waarom ze een zending terugsturen. Hiermee krijg je waardevolle inzichten in de retourredenen, waarmee je het aantal retouren in de toekomst kunt verminderen. Deze inzichten kun je terugvinden in Analytics. Het instellen van jouw retourportaal en de retourredenen kost slechts enkele minuten! Waar wacht je nog op?

Meer over retouren

3. Krijg inzicht in o.a. de overkomstduur van jouw pakketten en vertragingen per zending en vervoerder.

Hoe goed is jouw verzendproces bestand tegen extra drukke perioden, en waar liggen verbeterkansen? Met onze analysetool MyAnalytics analyseer je eenvoudig jouw verzenddata. Zo krijg op maand-, week- en dagbasis en per zending inzicht in de volgende verzenddata afhankelijk van het abonnement dat je kiest.

  • Verzendkosten
  • Overkomstduur van pakketten
  • Schades en vermissingen
  • Toeslagen en hoe je deze kunt voorkomen
  • Vertragingen

Deze data kun je gebruiken om slimmere en betere keuzes te maken om jouw verzendproces efficiënter in te richten. Denk aan het gebruik van andere verpakkingstechnieken, of het aanpassen van interne procedures. MyAnalytics 14 dagen gratis uitproberen? Start de gratis proefperiode!

Meer over MyAnalytics

4. Richt jouw orderverwerking efficiënt en overzichtelijk in met MyOrders.

Wanneer je extra veel bestellingen binnen krijgt als gevolg van de feestdagen, is het extra belangrijk dat jouw orderbeheer proces goed is ingericht.  Om ook tijdens een piek het overzicht te bewaren in jouw orderverwerking, de kans op fouten te verkleinen én tijd te besparen, kun je met MyParcel jouw hele orderverwerking van A tot Z vanuit één overzicht beheren. Van het automatisch importeren van jouw orders, tot het printen van de picklijst, pakbon en het verzendlabel. Probeer MyOrders 14 dagen gratis uit en ontdek het gemak.

Meer over MyOrders

5. Voorkom fouten met slimme verzendregels.

Hoe meer tijd je kunt besparen tijdens de eindejaarsperiode, hoe beter. Een handige functionaliteit die je niet alleen helpt om tijd te besparen, maar ook om fouten te voorkomen bij het aanmaken van zendingen, is verzendregels. Kies per bestemming eenmalig het gewenste pakkettype, de vervoerder en eventuele verzekering en/of verzendoptie(s). De volgende keer wanneer je een zending naar deze bestemming verstuurt, worden alle verzendvoorkeuren automatisch voor je ingevuld. Wel zo makkelijk!

Meer over verzendregels

Bundel deze functionaliteiten en krijg korting met een MyParcel Pakket.

Het is ook mogelijk om al deze functionaliteiten als onderdeel van een MyParcel Pakket af te nemen. Hiermee krijg je korting op de MyParcel tarieven voor pakketzendingen én toegang tot functionaliteiten als MyAnalytics, MyContracts, MyOrders en verzendregels. 

Bekijk MyParcel Pakketten

Succes tijdens de eindejaarsperiode!

Heb je vragen over deze functionaliteiten, of andere vragen rondom de eindejaarsperiode? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat 6 dagen per week voor jou klaar. Wij wensen jouw onderneming veel succes tijdens de eindejaarsperiode. Laten we het jaar knallend afsluiten!