Pakket naar het buitenland versturen.

Met onze software zet je ook snel en eenvoudig orders uit het buitenland naar verzendlabels om. Mochten voor een pakket douaneformulieren nodig zijn, dan krijg je hier automatisch bericht over. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Specificaties van een pakketzending naar het buitenland


EU-zending. 

Gewicht 0 – 23 kg
23 – 30 kg (+ € 3,01)
Minimumformaat 10 x 10 x 1 cm
Maximumformaat 100 x 70 x 58 cm
175 x 78 x 58 cm (+ € 3,01)
Totale omvang pakket 300 cm (= L x 2xB x 2xH)
Overkomstduur Bekijk hier per land het overzicht.
Track & Trace Beschikbaar voor jou en jouw klant.
Verzekering Handtekening voor ontvangst en verzekering tot inkoopwaarde van € 500,- standaard inbegrepen.

 

Wereldzending. 

Gewicht 0 – 20 kg
Minimumformaat 10 x 10 x 1 cm
Maximumformaat 100 x 50 x 50 cm
Volumetrisch gewicht De kilotoeslag is afhankelijk van de inhoud (dm3) van de zending.*
Overkomstduur Bekijk hier per land het overzicht.
Track & Trace Beschikbaar voor jou en jouw klant.
Verzekering Handtekening voor ontvangst en verzekering tot inkoopwaarde van € 200,- standaard inbegrepen.
*Volumetrisch gewicht: De prijs voor een Wereldzending wordt berekend door het basistarief + de kilotoeslag. De kilotoeslag, afhankelijk van de inhoud (dm3) van de zending, wordt vastgesteld op basis van het werkelijke gewicht (in kg) óf het volumegewicht. Het volumegewicht wordt berekend aan de hand van de inhoud (dm3)/ 12. Dit houdt in dat wanneer het werkelijke gewicht van een zending groter is dan het volumegewicht, het werkelijk gewicht wordt gehanteerd voor berekening van de kilotoeslag. Is het volumegewicht groter dan het werkelijke gewicht? Dan wordt het volumegewicht gehanteerd. 

 

* Voor pakketten zwaarder dan het maximale gewicht (30 kg), wordt een vrachttoeslag van € 100,- in rekening gebracht voor Europese zendingen.
* Piektoeslag: De laatste zes weken van het jaar wordt een piektoeslag van € 0,25 per pakket berekend.
* Coronatoeslag: Er wordt tijdelijk een extra kilotoeslag doorberekend op de prijs voor zendingen met een bestemming buiten Europa.

Kleine(re) pakketten naar het buitenland versturen.

Kleine(re) pakketten die je naar het buitenland verstuurt en door de brievenbus passen (brievenbuspakjes) worden zo nu en dan, ongeacht het pakketlabel, via het Sorteercentrum Brieven verzonden. Wanneer een pakket via het Sorteercentrum Brieven naar het buitenland wordt verzonden duurt het langer voordat deze bij de klant wordt aangeboden. In dit geval zal ook de Track & Trace code niet compleet te volgen zijn. Zorg daarom dat wanneer je een pakketlabel gebruikt voor kleine(re) pakketten, het pakket niet door de brievenbus past!

Verboden te versturen naar het buitenland.

Niet alle goederen en stoffen mag je zomaar de grens over versturen. Naast regels over wat je wel of niet mag versturen, bestaan per land ook restricties over welke goederen en stoffen daar wel of niet zijn toegestaan. Bereid je hierop voor door van tevoren te controleren wat je internationaal wel en niet mag versturen! Zo voorkom je dat de douane je post of pakket in beslag neemt en/of vernietigt.

Tips voor het versturen van pakketten naar het buitenland.

Vermeld altijd het telefoonnummer en e-mailadres van de geadresseerde op het verzendlabel.

Zorg dat de naam van de geadresseerde exact overeenkomt met het naambordje bij het huis of pand van de geadresseerde.

Wanneer je een deurcode beschikbaar hebt van de ontvanger is het goed om deze ook te vermelden op het verzendlabel.

Veelgestelde vragen.

Kan ik zelf een verzekering kiezen voor pakketten met bestemming in het buitenland? Wat zijn de tarieven voor het versturen van een pakket per land? Hoe lang duurt de bezorging van mijn pakket met buitenlandse bestemming? Hoe groot mag een pakket naar het buitenland zijn? Waarom moet ik douaneformulieren invullen?