Actuele updates.

Actuele updates m.b.t. de eindejaarsperiode 2022.

Op deze pagina delen we alle actuele updates over onze services, eventuele vertragingen, wijzigingen in het bezorgproces en ons platform als gevolg van de drukke eindejaarsperiode. Voor alle informatie over de voorbereidingen en wijzigingen om de piekperiode zo goed mogelijk te ondervangen, verwijzen we je naar deze pagina.
eenvoudig verzendlabels aanmaken

[30-12] Het is helaas tijdelijk niet mogelijk om contact met ons op te nemen via onze chat of WhatsApp. Heb je een vraag? Dan raden we jou aan om een case aan te maken via het caseoverzicht in jouw account.

[02-12] Vanwege Sinterklaasavond vinden er op maandag 5 december geen pick-ups, avondleveringen of verwerkingen plaats voor de service DHL For You Vandaag.

[01-12] Met Sinterklaas in het vooruitzicht is het druk bij de vervoerders. Hierdoor kan het voorkomen dat jouw pakketten wat langer onderweg zijn dan je gewend bent. Houd hier rekening mee en informeer jouw klanten op tijd.

[23-11] De FNV ziet af van de staking bij PostNL op 25 en 26 november. De rechter heeft na een kort geding besloten dat tot 6 januari alleen mag worden gestaakt volgens een aantal voorwaarden. Eén daarvan is dat 90 procent van de mensen in het transport moet blijven werken om de bezorging van medische post en rouwpost te garanderen. De FNV wil niet onder deze voorwaarden staken, omdat de impact van de staking dan te gering zou zijn. PostNL verwacht hiermee post en pakketten zoveel mogelijk op tijd te kunnen bezorgen.

[22-11] Gisteren heeft PostNL de stakingen geprobeerd te voorkomen door middel van een kort geding. De rechter heeft besloten om vandaag nogmaals in gesprek te gaan met de FNV over de randvoorwaarden bij eventuele acties op 25 en 26 november. De aangekondigde actie die vandaag zou plaatsvinden in Zuidoost-Nederland is hiermee van de baan. PostNL neemt verschillende operationele maatregelen om essentiële dienstverlening, zoals de bezorging van medische zendingen en rouwpost, te kunnen blijven garanderen.

[21-11] Wij zijn op de hoogte van de FNV-acties die eventueel morgen in Zuidoost-Nederland en op landelijk niveau op Black Friday plaats gaan vinden. PostNL probeert dit te voorkomen via een kort geding. We houden de nieuwsberichten goed in de gaten en blijven jou hier op de hoogte houden van de situatie.

[18-11] We hebben kennisgenomen van de intentie van PostNL om te gaan staken. Wij houden de berichtgeving nauw in de gaten. Houd deze pagina in de gaten voor actuele updates. 

[15-11] Van 20 november t/m 31 december 2022 geldt een piektoeslag op pakketten die via PostNL worden verzonden. De piektoeslag van PostNL bedraagt € 0,25 per pakket en € 0,15 per brievenbuspakje en wordt bovenop jouw gebruikelijke tarief doorberekend.

[14-11] Tijdens de eindejaarsperiode zien we regelmatig dat we dezelfde soort vragen krijgen. Om jou een handje te helpen, hebben we alvast de 10 veelgestelde vragen op een rij gezet in deze blog.